Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Unde ne distrăm în weekend în Ploieşti şi împrejurimi! Vor fi evenimente pentru copii, petreceri, spectacole, târguri, competiţii sportive

18 aprilie 2024
Share:
fb-img-1681034074977-jpg-1681034090.jpg

De mâine începe weekendul şi dacă nu v-aţi propus să plecaţi departe de casă având în vedere că la munte, de exemplu, sunt anunţate ploi, aveţi ce face şi la Ploieşti şi împrejurimi. Greu va fi să alegeţi pentru că multe dintre evenimente sunt la aceeaşi oră. Vor fi expoziţii, petreceri, concerte, piese de teatru şi evenimente pentru copii. 

Vineri şi sâmbătă, de la ora 20.00, Eden Dream Garden organizează petreceri retro pentru nostalgicii muzicii anilor 80-90-2000. Atmosfera va fi întregită de cocktailuri şi platouri cu brânzeturi. 

Vineri şi sâmbătă, în parcarea Ploieşti Shopping City sunteţi aşteptaţi să vedeţi Retro şi Electro Parada Auto. Expoziția, unică în Prahova, reunește atât automobile vintage, fabricate între 1950 - 1993, cât și mașini electrice. Mai multe detalii aici. 

Vineri, de la ora 18.00, Orchestra Populară "Flacăra Prahovei" va susţine un concert folcloric pe scena Filarmonicii din Ploieşti. Dirijor: Marian Dovîncă
Invitat special: Valentin Sanfira; Soliști: Gelu Voicu, Traian Frîncu, Gigi Stoica, Adriana Deaconu și Violeta Barac; Ansamblul Folcloric "Flacăra Prahovei"

Dan Țuțu, Adi Bobo, Cristi Manolescu și George Țintă vin să facă super show de comedie la Plopeni, la Casa de Cultură, vineri, pe 19 aprilie, de la 18:45.

Vineri, 19 aprilie, ora 18.30, în sala Teatrului „Toma Caragiu” se joacă piesa Lapte. „Asemenea unui carusel – în care vrem să ne urcăm, dar din care nu vrem să coborâm, pentru că ne pierdem starea de imponderabilitate – scena ne aduce în fața ochilor drame greu de ignorat, oameni cu care empatizăm, dar pe care nu știm cum să-i ajutăm. (...) La final, rămâi impresionat de câtă intensitate au toate cele trei povești, cât de dureroase sunt în fond, dar și de felul cum sunt puse sub semnul unui firesc comun.” (Nona Rapotan, www.bookhub.ro) Altă piesa bună, "DESCURCĂ LUME" se va juca sâmbătă, 20 aprilie, și duminică, 21 aprilie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”. O comedie antrenantă, a cărei acțiune se desfășoară în vila pitorească din Poiana Țapului a unui colonel ieșit la pensie, a cărui existență tihnită este brusc tulburată de amenințarea dezvăluirii unei aventuri amoroase. Soarta i-l scoate în cale pe Firfirică, prietenul nedespărțit al fiului său, un tânăr care se implică cu un entuziasm debordant atunci când cineva îi cere sprijinul, iar acțiunile sale impulsive provoacă adesea situații comice. Reprezentația din data de 20 aprilie este Sold Out.

DOMNUL NOSTOC ȘI CABANA CĂRȚILOR este duminică, 21 aprilie, de la orele 10:30 și 12:00, în sala Teatrului de Animație Imaginario. Domnul Nostoc și domnișoara Filomene au adus cu ei dintr-o călătorie pe planeta SaturLună niște sâmburi aparte, datorită cărora locuitorii din Orașul Surprizelor vor avea ocazia să descopere cărțile. Totul merge cum nu se poate mai bine, până când își face apariția domnul „Zice-da”, un personaj dornic să perturbe armonia. „Domnul Nostoc și cabana cărților”: o pledoarie plină de candoare pentru lectură, transpusă în universul magic al imaginilor create de artistul belgian Armand Richelet Kleinberg și de scenograful Mihai Androne, inspirați de ilustrațiile lui Patrice Seiler, și reunite în montarea regizorului Radu Dinulescu.

Biletele se găsesc la Agenția de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, telefon 0244.522.774 sau online, accesând secțiunea Program spectacole de pe site-ul www.teatruploiesti.ro.

Vineri, de la ora 22.00, în Club Touche de la Băicoi concertează Nelu Dumitrescu de la IRIS. Invitat: Mezzosoprana Angela Popescu. Detalii aici. 

Sâmbătă de la ora 9.00, iubitorii de drumeţii pe bicicletă sunt aşteptaţi la Urlaţi la Maratonul Vinului. "Ajuns la ediția de 12 ani, Maratonul Vinului este primul concurs Mountain Bike cu scop caritabil din România. In acest an MARVIN va avea loc Sâmbătă 20 Aprilie, printre dealurile, podgoriile şi cramele din zona Urlați.
Pe lângă cele două trasee clasice de 31km şi 51km, participanții pot opta şi pentru tura de 18km, recomandată cicliștilor mai puțin experimentați" Mai multe detalii aici. 

Sâmbătă, de la ora 11.00, mergeţi cu copiii să înveţe să încondeieze ouă după modele şi tehnici tradiţionale. Atelierul este organizat de Galeria Stancu, în Centrul Cultural - Protoieria Ploiești Nord. Banii proveniţi din vânzarea biletelor la atelier vor fi direcţionaţi spre cauze umanitare. Atelierul de încondeiat ouă după modele și tehnici tradiționale, cu ceară caldă și chișiță, se va desfășura sub îndrumarea Crinei Manolescu, creator și trainer Oaia Primordială, care va prezenta participanților tehnica, instrumentele și simbolurile care se folosesc în încondeierea ouălor. Atelierul va reprezenta o modalitate de valorificare a tradiției specifice zonei noastre, promovarea patrimoniului cultural național și a patrimoniului cultural prahovean.Kitul de lucru este pus la dispoziție participanților.

Tot sâmbătă de la ora 11.30, cei mici sunt invitaţi de Teatrul Ancuţa la spectacolul IEPURASUL IN JURUL LUMII. La Cercul Militar din Ploieşti acolo unde se desfăşoară evenimentul sunt pregătite şi alte atracţii: Vânatoarea de Ouă,Tombola Ie-puraşului şi Atelier de Grădinărit. Evenimentul este dedicat copiilor începând cu varsta de 2 ani si jumatate- 3 anisori. Pentru înscrieri aici. 

Sâmbătă de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti se joacă piesa Burlac la 40 de ani. O dilemă de zile mari. Când relația cu femeia ideală devine prea frumoasă, prea dulce, prea roz, prea ca… la țară, iar armonia din cuplu tinde să distrugă legătura cu cel mai bun și iresponsabil prieten din câți există, ce alegi? Fiara sau prietenul? Sunteți invitați la rezolvarea unei dileme existențiale în cea mai nouă comedie.

Duminică la ora 19.00, mergeţi la Filarmonica Paul Constantinescu pentru a o celebra pe minunata Maria Tănase-Poveste şi Cântec. "Fermecătoarea mezzosoprană Lăcărmioara Crihană acompaniată de Taraful Paul Gheorghe va glăsui în note de aur povestea vieții Mariei Tănase, purtându-ne cu măiestrie prin inima și cariera artistică a acesteia.Vă invităm cu iubire la o fascinantă poveste cu mărturisiri inedite despre Maria Tănase, care are la bază un text scris de binecunoscutul critic și istoric literar Tudor Nedelcea și este adaptat scenic de Claudia Motea. Videoproiecții: Lămâița Melu"

La Bucureşti sunt, ca de obicei, foarte multe evenimente, dar noi ne-am oprit la câteva dintre ele despre care credem că sunt de neratat. 

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 19 – 21 aprilie 2024 la Târgul “100 de Tradiții Românești”, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă. Organizatorii ne spun şi ce găsim la acest târg:
"Cu o săptămână înainte de Duminica Floriilor vizitatorii sunt așteptati de meşterii populari prezenți la târg cu nenumărate obiecte tradiționale create cu pricepere, numai bune de înfrumusețat casele pentru sărbătoarea Paștelui, care se apropie: ouă încondeiate, icoane, ștergare, covoare țesute la război, fețe de masă cusute manual, mic mobilier din lemn crestat, obiecte de decor din lut sau din lemn pictat, ornamente pascale, pristolnice, decorațiuni din lavandă, măști populare. Artizani talentați expun vestimentație și figurine din lână împâslită reprezentând personaje din povești, bundițe din piele naturală brodate, bijuterii din argint, jucării croșetate, lumânări din uleiuri organice. Pentru cămări îmbelșugate producătorii aduc brânzeturi proaspete și maturate din lapte de capră și de vacă, țuică de prune și pălincă de pere, miere cu ghimbir și lăptișor de matcă, prăjituri de casă și cozonaci de dulce și de post, pască, plăcinte, turtă dulce, ciocolată artizanală, sucuri naturale din fructe. Mâncare delicioasă gătită la fața locului va putea potoli foamea doritorilor. Sarmale, ardei umpluți de post, gulaș de vițel, păstrăv și cârnăciori la grătar, fasole la ceaun cu salată de ceapă roșie, lipii fierbinți sunt cateva din bunătățile preparate în zilele de târg. “Poale’n brâu” cu varză, cartofi, mere și dovleac, dar și cu brânză și mărar vor fi frământate și scoase rumene din cuptoare pe toată perioada târgului, de către moldovence venite să ducă mai departe tradițiile gastronomice ale zonei din care provin. Colecţionarii de antichităţi pot găsi la vânzare obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: dulăpioare, copăiţe, putineie, bancuri de tâmplărie, unelte pentru ţesut, costume populare din mai toate zonele folclorice.La atelierul de pictat figurine ceramice având ca subiect sărbătoarea Paștelui, copiii interesați iși pot descoperi abilitățile artistice".

Fundaţia Calea Victoriei invită toţi iubitorii Bucureştiului de altădată să descopere povestea InterContinental Athénée Palace, unul dintre cele mai sofisticate şi prestigioase repere ale oraşului Bucureşti. Construit în 1914 şi situat în inima oraşului, hotelul oferă vedere spectaculoasă către Piaţa Revoluţiei, Ateneul Român şi Palatul Regal. În 110 ani de existenţă, Hotelul Athénée Palace a văzut, a găzduit şi a fost martorul multor evenimente istorice, dar a reprezentat şi un magnet pentru personalităţile timpurilor pe care le-a traversat. Atât înaintea războaielor mondiale, cât şi în perioada interbelică, Athénée Palace a găzduit lumea mondenă a Bucureştiului şi a Europei. Regi, regine, prinţi şi prinţese, preşedinţi şi vedete, cu toţii au trecut pragul somptuoasei clădiri. Era locul preferat pentru organizarea de recepţii şi ceaiuri dansante. Sala „Le Diplomate” şi „English Bar” şi-au clădit reputaţia de top încă din anii 30, când erau unele dintre cele mai populare locaţii din Capitală. Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 11.00, sunteţi invitaţi la cel de-al zecelea eveniment din seria PALATE DESCHISE PE CALEA VICTORIEI, cu acad. Georgeta Filitti, să descoperim împreună povestea InterContinental Athénée Palace . Vom putea admira holul de marmură din faţa sălii, urmând ca la final să ne bucurăm de socializare, băuturi non-alcoolice şi gustări. Mai multe detalii aici. 

Spectacole, expoziţii şi concerte în Bucureşti găsiţi consultând zilesinopţi.ro. 

foto arhiva